Det er som om, det bliver lidt vind eller forsvind med de heste

Det er som om, det bliver lidt vind eller forsvind med de heste

10. september 2023 1 Af Louise Hededam

Efter et to en halv time langt besøg hos dyrlægen begynder det at se ud som om, Fritz’ karriere som springhest er slut.

Siden slutningen af juni har Fritz ikke været gående. Det har jeg skrevet om i et tidligere indlæg. Jeg har trukket besøget hos min dyrlæge lidt, fordi vi mistænkte sko og hove, og vi derfor gerne ville give Fritz lidt tid til at vænne sig til de nye sko. Men nu havde jeg behov for en form for afklaring. Desværre var det nedslående nyt.

Endnu et besøg hos dyrlægen

Ikke flere spring

Som jeg måske havde forventet, var den gal i området omkring gaffelbåndet på højre forben. Det får nu en chance for at hele op i løbet af de næste to måneder.

Men… på grund af lidt forvirring fik dem, der tog røntgen (det var ikke dyrlægen selv), taget billeder af venstre forknæ i stedet for højre. Vi havde absolut ingen grund til at mistænke noget der. Men de billeder viste desværre en del slidgigt i det øverste led. Og med to så omfattende skader var dyrlægen ikke i tvivl om, at Fritz’ karriere som springhest er ovre 😢

Fritz får infrarøde stråler – det er clearet med dyrlæge

Nu er det så bare at vente de næste par måneder, mens Fritz går på fold som vanligt, men også bliver trukket eller skridtet en 3-4 gange ugentligt. Jeg er allerede begyndt at arbejde en del med min infrarøde Energy Laser i området omkring gaffelbåndet. Og ellers er der ikke så meget andet at stille op.

Søger pensionistbolig

Inden for de seneste uger er salget af min gård endelig gået igennem (juhuuu). Men det betyder jo også, at jeg ikke længere kan pensionere mine heste hjemme hos mig selv. Det virker ganske uoverskueligt at skulle betale fuld opstaldning for en hest, der egentlig bare skal gå på fold, til den ikke kan mere, men hvad stiller man så op?

Med Gøjs har jeg jo været så heldig at finde en bekendt, der havde brug for en selskabshest. Det koster mig lidt penge hver måned, men jeg ved, Gøjs har det som blommen i et æg, og det er langt billigere end at have hende opstaldet. Nu håber jeg jo, at Fritz kan komme til at fungere som ridehest i moderat omfang. Og han er 12 år. 12 år. Det er jo ikke rigtig en alder at dø i, og lige nu er jeg simpelthen ikke et sted, hvor jeg synes, det er rimeligt at lægge ham ned, hvis han ikke kan bruges som ridehest.

Nu gælder det om at hygge lidt om ham – fx med lidt græsning

Sidste chance

Der er altså lige håb endnu de næste par måneder og dermed også tid til at spekulere over eventuelle løsninger. I går fandt jeg fx på at lave en bytteaftale med en avler, som måske kunne have brug for at få redet nogle af sine heste. Så kunne jeg tage en af dem med på Stengård, mens Fritz kunne hygge sig med resten af hendes flok.

Det kan være, jeg får flere gode ideer, som kan redde Fritz’ liv ❤️

Husk også at læse nogle af mine andre indlæg:
For eksempel lidt tidlige tanker om hestevelfærd
…eller en kort præsentation af mig selv