Spændende DM i vente i lille felt med flere favoritter

Spændende DM i vente i lille felt med flere favoritter

4. juli 2024 Af louisehededam

Den kommende weekend er der DM i military på Kallehavegaard ved Randers. Blot otte ekvipager er til start, – til gengæld er det svært at udpege en enkelt favorit.

Fredag eftermiddag rider otte ekvipager på banen i dette års DM i military, som i år bliver afholdt i det jyske. Normalt foregår dressur og ridebanespringning til DM i Bernstorffsparken, mens terrænet bliver afviklet i Høsterkøb på Frihedens jorde. Men i år er det NM, der foregår i de rammer, så derfor er det en ny arrangør, der står for DM.

Top 3-kandidater

På startlisten står lige nu otte ekvipager. Klassen går i 3*, og det er ikke alle, der endnu har gennemført klassen. En af mine favoritter til en topplacering er Simone Vinther og Gavnholts Belle Selina. En ekvipage, som har gjort det rigtig godt i 2* blandt andet med en sejr i min egen klub i Haslev sidste år i august. Selina er en 9-årig hoppe, og jeg har faktisk selv haft fornøjelsen af at prøve at ride hende en gang eller to en sommer for nogle år siden. Virkelig dejlig hest.

Et oldgammelt billede af Cecilie og Calvin, da jeg havde dem på forsiden af Hestemagasinet

Mine tre egne klubkammerater har jeg også kig på. Mia Hastrup og Continue De Vision er nok mit bedste bud på en vinder af mesterskabet i år. De vandt 3* i svenske Össjö for et par uger siden, og det er også en ekvipage med flere 4* på balkortet. Flere af dem endda med ganske fornuftige resultater. Man skal ikke gå alt for meget ind i at regne på kvalifikationer til OL, men jeg ved, at det har Mia gjort, og på et tidspunkt var hun og Conni også i spil til en (reserve-)plads.

Cecilie Eriksen har i år fået sin partner in crime, Calvin, tilbage fra sin søster. Søstrene byttede sidste år hest, fordi Cecilie vurderede, at Calvin ikke skulle rende de helt store ting længere. Samtidig ville de prøve, om søsterens hest kunne præstere anderledes med Cecilie på nakken. Men i år har de altså byttet retur, og derfor starter Cille King Calvin til mesterskabet. Cecilie har tidligere i år vundet en 2* i Flyinge, mens hun i 2022 har flere placeringer i 3*. Hvis ellers Kongen opfører sig pænt i dressuren, er der bestemt også potentiale til en topplacering her.

Flere gode bud

Min tredje klubkammerat i weekendens klasse er Vivan Ryslinge på Eventer De Vision. Jeg talte selv med Vivan forleden, og her er målet eller drømmen ikke en topplacering. Hun ønsker bare, at terrænet føles lige så legende let som i Strömsholm for en måneds tid siden. 12 fejl på springbanen kommer man ikke langt med på det her niveau, så jeg krydser personligt fingre for en tur med lidt færre fejl. Springningen ligger dog først søndag, så det kræver også, at Eventer ikke er for træt i benene efter turen i terrænet. Fun fact: Det er Vivan, der har avlet min egen Fritz.

Pia Refslund Elbo og Rodion er også et spændende bud på en pæn placering. Dressuren plejer at være til en topplacering, og Rodion ligner i terrænet for det meste en, der trods sin dressurafstamning aldrig har lavet andet end at cruise rundt på faste forhindringer. Det er mest springningen, der kan volde de to problemer, men det er bestemt blevet bedre med årene. Jeg tror dog, der skal rides efter 0-runder i det felt, der stiller op denne weekend, hvis man skal være med i placeringerne.

Alle kan faktisk blande sig

Et lidt forsigtigt bud på en topplacering er Anne-Dorthe Møller og First Class GS. Så vidt jeg kan se, er det debut for ekvipagen (og hesten) i 3*, men de har temmelig mange 2* med både MER-resultat og placeringer i bagagen. Og det er svært at forestille sig, at de ikke begge to er klar på opgaven. Mit kendskab til Anne-Dorthe er mere perifert, men hun har altid slået mig som en meget seriøs og velforberedt rytter. Det bliver spændende at se, hvad de formår.

En, der som regel også går efter topplaceringer, er Marie Juul. Hun fik sidste år i sensommeren ny hest, Candida, som hun har haft et par succesrige starter i 2* på. I deres første 3* sammen havde de (ifølge FEI) en enkelt forhindringsfejl i terrænet, men ellers så præstationen umiddelbart god ud. Deres seneste start i 3* var i slutningen af maj, hvor de lader til at have trukket sig i terrænet efter to forhindringsfejl. I samme klasse var Marie i øvrigt placeret som nr. 7 med sin anden hest, Ikke 2. Og den følelse har hun helt sikkert med sig på banen i weekenden.

Sidst men ikke mindst dukker Ulrik G. Jensen og Poesin også op i feltet til DM. Ulrik var ikke med i DM-klassen sidste år, men har ellers været med de foregående år, hvor det i 2021 som bedste placering blev til bronze. Ulrik er sådan en, jeg er rendt ind i til virkelig mange stævner over årene, og det er altid hyggeligt at hilse på. Jeg har svært ved at forestille mig, at Ulrik, som har fødderne godt placeret i den jyske muld, vil sige, at han går efter en topplacering. Men han rider altid pænt og ordentligt, og mit bedste bud er da også, at han håber at kunne blande sig i toppen.

Følg med på Equipe

Jeg skal ikke til Kallehavegaard og kigge med selv. Primært fordi jeg er på Roskilde Festival lørdag, hvor de ellers går i terrænet. Så jeg kommer til at følge med på Equipe, hvor det jo også er blevet muligt at følge med fra forhindring til forhindring i både terræn og spring.

Men hvis du selv er i Randers eller omegn, så vil jeg da opfordre til at kigge ud på stævnepladsen og se lidt god ridning de kommende dage. Der er også DM for J/YR og ponyer, foruden en masse andre starter i regulære klasser. Så der burde være rigeligt at se på.

Topbilledet er fra dengang, hvor jeg var med til at vinde bronze ved DM for hold på Kallehavegaard. Det er Mia Hastrup og hendes tidligere tophest, Contantin, der står yderst til højre.

Har du set mine seneste indlæg: